Sunday, July 25, 2010

::siakap 3 rasa::


ni merupakan pengalaman pertama aku bermain pondok2 di dapur umtuk masak siakap 3 rasa..huhu rase puas hati la bile makayah dan adik2 makan sampai habis..hehehe *agak berbangga dengan pencapaian sendiri

nk masak ni xde la rumit mane..asalkan bahan2 die cukup, oklah...*cakap mcm expert je..tp, agak penat la bile kene manyam serai, bunga kantan, daun limau purut, bawang2, dan lada kecil...dan lada kecil tu telah membuatkan tangan aku pijar untuk beberapa ketika..*kepanasan huhuhu tomato xpayah la nak manyam..cukup setakat potong 4..

biasenye, bab2 menyiang ikan besar ni, ayah aku la yg kene..tp, disebabkan aku adalah anak yg berdikari, aku try la bt sendiri..pehh!susah,,,keras kot ikan tu...sekian jugak aku nk menyiangnye...dengan sisik besar2 nye..at last dapat jugak la belah perut die..huhu pas setel cuci ikan tu bersih2..ape lg, ha, goreng je la kan...at last, bile seme bahan dah dicampur....kat bawah ni la hasil die...


huhu ikan siakap 3 rasa..
(harap maaflah, ni picture dalam kuali..huhu xsempat nk ambik gambar elok2 sket huhu)

7 comments:

  1. uik..mo cikk..
    ikan siakap tiga rase mmg best..
    pasni bole lah msak kat UK oke??

    ps: letak le chatbox syg..sng nk drop cment :D

    ReplyDelete
  2. hehehe
    boleh je untuk kak qist :)

    p/s: bkn xnk letak, org letak xmenjadi..
    huhu

    ReplyDelete
  3. aik2?? cbe click dkt my cbox..create accnt, pstu,
    copy je html, letak kt sidebar anda k??

    http://kisah-ahmoichantek.blogspot.com ;)

    ReplyDelete
  4. nasib baik kak qist bg blog kak qist, bnyk kali try bukak xlepas2~

    ReplyDelete
  5. semua bahan dh dicampor?
    ap lg ye bahan-bahan tu selain yg ad kat atas?

    ReplyDelete
  6. bawang2?no need?

    ReplyDelete